Dap Haptotherapie Apeldoorn Header 08

Wat is haptonomie en hoe kan het jou helpen?

Haptonomie gaat over de betekenis en de kracht van ons voelen en je gevoel.

Ons gevoel heeft invloed op wát je doet, hóe je iets doet en hoe je iets ervaart. Gevoelens spelen ook een grote rol in de keuzes die we maken, bijvoorbeeld voor een partner of een baan. En andersom hebben onze gedachten en ons gedrag invloed op ons gevoel. Juiste afstemming tussen voelen, denken en handelen is van belang voor vitaliteit en ontplooiing.

Haptotherapie is gericht op het in balans brengen van het denken, doen en handelen. Hoe rem je jezelf of hoe draaf je door. Je krijgt zicht op hoe je de dingen doet en hoe het misschien ook anders kan.

Je bewust zijn of worden van wat je lichaam je vertelt, is voor de meeste mensen wat op de achtergrond geraakt in onze drukke informatiemaatschappij. Het leven doet vooral een beroep op ons denken. Het varen van je eigen koers is dan niet meer vanzelfsprekend.

Door een gebeurtenis of een ervaring kun je geraakt worden: het doet iets met je, emotioneel en lichamelijk. Met haptonomie kun je leren die veranderingen in je lijf te ontdekken en te herkennen als signalen voor wat er in een bepaalde situatie met je gebeurt. Dat kan je leren om keuzes te maken die bij je passen, goed voor je zijn. Dit kan leiden tot een andere manier van omgaan met jezelf en anderen.

Word weer nieuwsgierig naar jezelf. Wat voelt goed? Hoe ga je om met druk? Hoe ga je om met grenzen? Wat wil je echt? Waar ben je al goed in, waar kun je iets nieuws ernaast leren? Ontdek hoe het leven weer als een avontuur kan voelen.

De rol van mij als haptotherapeut is het begeleiden van dit proces.

Wil je weten hoe ik jou kan helpen?