Wat is het verschil tussen haptonomie en haptotherapie?

Haptonomie is de leer van het gevoel. Je kunt naar buiten voelen, gevoel krijgen voor je omgeving zodat je daarop kunt afstemmen en ernaar kunt handelen. Je kunt ook naar binnen voelen en je gewaarworden van emoties, zodat je weet wat wel en niet goed voor je is. Als dit niet meer vanzelf gaat, dan stem je bijvoorbeeld wel veel af op anderen, maar vergeet daarbij jezelf. Of je bent zo bezig je te wapenen tegen wat je niet wilt dat ontspannen omgaan met anderen lastig is. Je komt strakker in je vel te zitten en genieten lukt steeds minder goed. Hier komt haptotherapie om de hoek kijken, de therapeutische toepassing van haptonomie. Je leert weer verstand krijgen van je gevoel en keuzes maken die bij jou passen.

Haptotherapie helpt om jezelf weer te voelen als geheel en niet alleen als je hoofd of je pijn.

Waarom haptotherapie?

Haptotherapie helpt om jezelf weer te voelen als geheel en niet alleen als je hoofd of je pijn. Wie herkent het niet, je voelt je niet fijn, maar in plaats van daarbij stil te staan ga je iets doen en afleiding is dan gauw gevonden.
Als haptotherapeut help ik je om stil te staan en weer te luisteren naar de signalen van je lichaam. Leer jezelf beter kennen: waar ben je al goed in en wat kun je erbij leren? Samen ontdekken we vaak nieuwe mogelijkheden. Meer hierover vind je bij Wat & Hoe

Nieuwsgierig?

Bel me gerust of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een intake. Je kunt ook hier contact opnemen.