Mijn werkwijze

De eerste keer, het intakegesprek, maken we kennis. Jij geeft aan waar je moeite mee hebt, wat je anders zou willen of wilt leren en ik zal je wat vragen stellen en wat meer over mijn aanpak vertellen. We doen vaak ook een korte oefening. Als we allebei het gevoel hebben dat we samen aan de slag willen, kan het traject starten.

Het is mijn ervaring dat 3 a 5 keer wekelijks afspreken in de beginperiode, bijdraagt aan succes. Je lichaam leert ook en de nieuwe manier van leren vraagt in het begin om herkenning. Zo niet bestaat de kans dat je eigenlijk steeds opnieuw begint. Daarna kunnen we afspreken voor tweewekelijkse sessies en later kan er ook meer tijd tussen zitten.

Door een combinatie van inzichtgevende gesprekken, ervarings- en aanraakoefeningen ontdek je hoe je de dingen aanpakt, ervaart en leert. Hoe ga je om met grenzen bijvoorbeeld, en met druk?

Je staat stil bij hoe het nu met je is en door de oefeningen ontwikkel je je lichaamsbewustzijn, zodat je jezelf niet vergeet te voelen in de omgang met anderen of achter je computer. Zodat je weer op kunt merken wat je lichaam je vertelt op het moment zelf en niet pas als je niet kunt slapen.

Je herkent je valkuilen en ontdekt nieuwe mogelijkheden om de dingen anders te doen dan je gewend bent. Door deze ervaringen in het hier en nu te vertalen naar jouw dagelijks leven kun je gaan oefenen de signalen van je lichaam te herkennen en te gebruiken.

 
 

Coronaproof

Veilig Naar De Haptotherapeut
In deze tijden van corona zijn ook (video)bel afspraken mogelijk. Zie ook mijn coronabeleid.

Nieuwsgierig?

Bel me gerust of mail voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een intake. Je kunt ook hier contact opnemen.